Ezen a héten Csepelen, a Duna menti kerületekben, a Dunakanyarban és Dunaújváros térségében lesz szúnyoggyérítés.

Az országos szúnyoggyérítési program ötödik hetében is nehezítette a szúnyoggyérítési munkákat a változékony időjárás. Az ország számos pontján jelentős mennyiségű eső esett, a zivatarzónák területén a kezeléseket későbbi időpontra kellett halasztani. A Duna menti régiókban, a Csepel-szigeten, és néhány fővárosi kerületben pótnapokon tudták a szakemberek a tervezett földi kezeléseket elvégezni.

Ezen a héten A Duna mentén eddig nem kezelt régiókban – Komárom térsége, Dunakanyar, Budapest további parti területei, Dunaújváros térsége – földi kémiai szúnyoggyérítést terveznek végezni. Az elmúlt időszak esőzései után újabb szúnyoglárva-tenyészőhelyek alakultak ki, ezeket a szakértők folyamatosan figyelik, és amennyiben a lárvák tömege ezt indokolja, ismét biológiai lárvagyérítésre kerül majd sor.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!