Ma 14 órától egészen vasárnap 20 óráig a kolbászról és a sörről fog szólni minden Solymáron. Naponta több mint ezer látogatót várnak az ingyenes fesztiválra. Koncertek, 100 féle kolbász és finom sörök hívogatják az érdeklődőket.

Egy olyan település, ahol jelentős a sváb lakosok száma mi mással is rukkolhatna elő, mint egy ilyen eseménnyel.

A Solymári Sör,- és Kolbászfesztivál főszervezője, Necz István a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálnak elmondta, hogy ez lesz az első ilyen fesztivál Solymáron. Mint mondta: „Olyan eseményeket szervezünk, mint a Nagy Budai Sörfesztivál vagy az Októberfest Budapest, ezért sok kézműves sörgyártóval van jó kapcsolatunk, könnyen Solymárra tudjuk őket hozni”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hozzátette, hogy szerettek volna egy finom kolbászokról és sörökről szóló fesztivált életre hívni Budapest mellett az agglomerációban egy könnyen megközelíthető településen. A svábság miatt a bajor kolbászos, sörös kultúrához kapcsolódik Solymár, így biztosak abban, hogy jó helyre kerül ez a rendezvény. Napi több mint ezer látogatót várnak.

Necz István azt is elmondta lapunknak, hogy ő maga is Budapest környékén lakik, nem messze Solymártól és kifejezetten szeret az agglomerációban élni.

A fesztivál zenei világát retrósra hangolják, hogy minél több embert szólítsanak meg. Solymáron lesz Dévényi Tibi bácsi, a Happy Gang, Zoltán Erika és a Kozmix, Sheyla Bonnick sounds of Boney M, és DJ Dominique.

A PEMŰ Sporttelepen a több mint 100 féle hazai és nemzetközi sör- és kolbászkülönlegesség meleltt, old timer show, vidámpark és állatsimogató is lesz. Ráadásul az ingyenes rendezvény ideje alatt ingyenes buszjáraton lehet utazni Solymár, Pilisvörösvár és Pilisszentiván között.

“Több száz sörpaddal, és raklap bútorokkal rakjuk körbe a standokat, hogy mindenki kényelmesen elférjen. Természetesen egy hatalmas sörsátrat is felállítunk, hogy jó legyen a hangulat” – mondta a főszervező.

Kiemelt kép: illusztráció