Figyelem, felnőtt tartalom, csak 18 éven felülieknek!

Korábban itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon megírtuk, hogy videóra vették, ahogy egy 75 éves dunaharaszti bácsi meghágja a saját 200 kilós disznóját. A felvételt a szomszédasszony készítette, egy családanya, aki elmondta miért vette fel a szomszéd gusztustalankodását. 

A szomszédban élő édesanya a Borsnak elmondta: amikor a múlt héten egyik nap kinézett az erkélyéről, sokkolta, amit látott.

„Nem hittem a szememnek: a szomszédunk a kecskéit kergette, és szó szerint megpróbál­ta magáévá tenni őket. Értesítettem az állatvédőket, de bizonyítékra volt szükségük, hogy lépni tudjanak. Mit ad Isten, másnap az erkélyre kilépve azt látom, hogy az idős férfi lógó nyelvvel a jó kétmázsás disznóját próbálja becserkészni. Az a legszomorúbb, hogy sikerrel is járt. Döbbenetes és gusztustalan látvány volt” – fakadt ki az anyuka. A sokkoló videót itt lehet megnézni.

Árulta a megerőszakolt disznót

Miután az RTL nyilvánosságra hozta a videót, másnap a hatóságok felelősségre vonták a fajtalankodó férfit. Délelőtt rendőrök, polgárőrök, a helyi jegyző és az állatvédők csöngettek be az igencsak lelakott portára. A kaput a megdöbbent Miska bácsi nyitotta ki, aki a kerítésére aggatott felhívás szerint éppen árulta az erőszaknak kitett hízóját.

A 75 éves öregúr a Bors munkatársának azt mondta, amikor szembesítették a vádakkal, hogy „A szomszédaim mindössze csak irigyek rám, mert sok álla­tom van, akiket tisztességesen tartok. Ezért jelentettek fel.” – mondta.

Az idős férfihoz rokonok is érkeztek, akik a védelmére keltek, de a videó alapján a helyzet teljesen egyértelmű. A gyomorforgató képsorokon jól látszik: Miska bácsi megpróbálja megerőszakolni a jó kétmázsás, Pötyi névre hallgató, szerencsétlen disznót.

Feljelentették az öreget

Sosem volt normális az öreg, de ez mindenen túlmegy. Igazi bo­lond, a település szégyene, aki felháborító módon tartja az állatait. Csak be kell nézni a portájára, micsoda mocsok és bűz van ott – fakadt ki a lapnak a környékről összegyűltek közül egy közelben lakó férfi.

Nem érti mi a baj

A szégyenen és a megvetésen kívül mi vár majd Miska bácsira? Erről az állatvédők vezetője, Zsófia nyilatkozott a Borsnak:

„Az állatokat egytől egyig elkoboztuk, és Pötyivel együtt biztonságos helyre vittük, ahol megfelelő állapotba hozzuk őket. A gyanúsított ellen feljelentést tettünk a rendőr­ségen és az önkormányzatnál. A többi között állatkínzás és szeméremsértés miatt is felelnie kell majd. Miska bácsi Pötyi malac el­szállítása után megtörten ült a portája előtt a kis székén. Szemmel láthatóan egyáltalán nem értette, mi is a baj valójában ez­zel az egésszel – írja a lap.

Kiemelt kép: részlet az RTL-en nyilvánosságra került videóból