A Szob-Vác-Budapest vasútvonalon sokan panaszkodnak a légkondícionált kocsik hiányára, a rendszeres késésekre. A váci képviselők most levélben kérnek magyarázatot a MÁV-tól.

A napi több ezer ingázót kiszolgáló váci vonalról nyár elején a Duna túloldalára, az esztergomi vasúti pályára helyezték át a légkondícionált, kényelmes FLIRT vonatokat, helyettük pedig a régebbi, Fecske típusú járatok közlekednek, amelyeken nincs klíma – írja az estv.hu.

Az utasok visszajelzései azt mutatják, a légkondi hiánya mellett a koszosabb belső tér, és a rendszeres késések is sok kényelmetlenséget okoznak. Kis Zsolt képviselő javaslatára ezért Vác testülete levelet írt a vasúttársaság vezetőségének, amelyben azt kérik, hogy az új típusú, emeletes, és klimatizált szerelvények 2019-es megérkezéséig is biztosítsanak jobb feltételeket az utasoknak.

A Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál korábban itt írt arról, hogy emeletes vonatok érkeznek a váci vonalra. A cikkünk kapcsán a Facebookon egy olvasónk azt írta: “Nem az emeletes vonat a megoldás, hanem a menetidő pontos betartása, több szerelvény csatolása. A Vácról induló vonaton már 3 megálló után nincs hely. Nem férnek fel az utasok Dunakeszin.”

A váci képviselők javaslata szerint megoldást jelentene, ha minden szerelvényhez egy légkondícionált kocsit is kapcsolnának, így legalább az idősebb korosztály kényelmesebben utazhatna a kánikulai napokban. A javaslatot a képviselők egyhangúlag támogatták.

Kiemelt kép: motorvonat fékez a felsőgödi állomásnál/BudaPestkörnyéke.hu