Megint új szabály a Wizznél. Nem vesződnek többet azzal, hogy a beszállításkor a kapunál szedegetik el az utasoktól a normál méretű kézipoggyászt, ehelyett ha nem vásárol az utas priority szolgáltatást a kézipoggyászt már az utasfelvételi pultnál le kell adni, vagyis sorban kell állni.

A kézipoggyászt már pár hónapja nem lehet felvinni a gépre, csak ha priority szolgáltatást vesz az utas, ám eddig csak lehetőség volt arra, hogy a bőröndöt már a csekkin pultnál feladja. A legújabb szabályváltozás azonban már arról szól, hogy ezt kötelező megtenni – írja a fapadosinfo.blog.hu.

Mivel jellemzően nagy sorok vannak a csekkinpultnál, az meg ellentétes az ultra-low cost modellel, hogy a változással plusz emberi erőforrást csoportosítsanak oda, várhatóan jó nagy sorbaállások lesznek. Vagyis ha nem fizetsz pluszt, az eddiginél jóval hamarabb kell kimenni a reptérre. Fizetsz, vagy az idődet rabolják és a legjobban gyűlölt dolgokra, felesleges sorállásra kényszerítenek.

A légitársaság így fogalmazta meg az új szabályt: „Ha nem vásárol WIZZ Priority szolgáltatást, és a kézipoggyásza nagyobb a megengedett méretnél (40 × 30 × 18 cm), akkor az utasfelvételi pultnál ingyenesen fel kell adnia azt, és majd az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél. Ha a kézipoggyász kisebb, mint 40 × 30 × 18 cm, akkor magával viheti az utastérbe, és az ülés alatt kell elhelyeznie.” Vagyis nem feladhatja, mint eddig, hanem fel kell adnia – teszi hozzá a blog szerzője.

A fapadosinfo.blog.hu szerint egy átlagos kézicsomaggal nem lehet többé egyenesen a biztonsági kapuhoz menni, legalább plusz fél órás sorban állást rá kell számolni a becsekkoláskor. Mint írják: meg lehet venni a priorityt, és akkor nincs gond. Nyilván ez a valódi cél és trükk. Ezzel még inkább arra kényszerülnek az utasok, hogy plusz szolgáltatást vásároljanak. Ez az eljárás egyértelműen azt jelenti, hogy burkoltan újra árat emel a Wizz.

Kiemelt kép: Wizz Air gép landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – Fotó/BudaPestkörnyéke.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!