Összehangolt közúti ellenőrzést végez a rendőrség az egész országban, így az agglomerációban is annak érdekében, hogy a sofőrök ne mobilozzanak vezetés közben.

Az év elején Ceglédbercelnél egy kisbusz sofőrje önfeledten mosolygott mobiltelefonjának kamerájába, miközben Facebookon közvetítette nyolc társával való hazaútját. A vidám percek közepette egy több tonnás teherautó tűnt fel a szemközti sávban, ahová a kisbusz átkavarodott, és egy szemvillanás alatt drámai fordulatokat vettek az események. A két jármű fékezés nélkül rohant egymásba, s a kisbusz utasai azonnal meghaltak – írta idén májusban a Blikk. A baleset oka vezetés közbeni mobilozás volt.

A rendőrség a TISPOL Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport éves ellenőrzési programja szerint 2018. szeptember 21-én és 22-én, azaz most hétvégén tartja meg Magyarországon a „figyelemmel az útra” elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését.

300 ezer alkalommal olvassák el havonta a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Ez a sok-sok ember a te hirdetésed is láthatja. Minket senki sem dob a kukába a hirdetési újságokkal, minket százezrek tartanak a kezükben mobilon és számítógépen. Ebben a pillanatban is láthatnák a hirdetésed! Klikk ide!

A rendőrök az európai kampány során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése, mint például a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon „élőzés”, szelfizés – írja a Police.hu.

Az okostelefonok menet közbeni használata nemcsak az autósoknál, motorosoknál, de a gyalogosoknál is egyre több balesetet okoz, amióta a mobilt nemcsak beszélgetésre, de közösségi oldalakon való aktivitásra, csetelésre is használjuk. Érdemes komolyan venni a mobilozás veszélyeit!

Az alábbi videó ugyan megrendezett, de nagyon részletesen és sokkolóan mutatja be mi történhet akkor, ha valaki mobilozás közben sms-t ír. A videót csak 18 éven felülieknek ajánljuk!

Kiemelt kép: Police.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!