Az Országos Mentőszolgálat nemrégiben közzé tett 2017-es költségvetési beszámolója alapján a szolgálat fürgeségét jelző 15 percen belüli kiérkezések aránya tavaly már csak 64,9 százalék volt.

Eddig nagyjából 15 milliárd forintba került, hogy a sürgős hívások legalább 90 százalékánál negyedórán belül megérkezzen a segítség.

A lap szerint 2014-ben még a sürgős hívások 72,5 százalékában odaértek a betegért 15 percen belül, egy évvel később már 68-69 százalékra romlott ez a mutató. Az OMSZ 2017-es költségvetési beszámolója szerint 100 sürgős hívásból már csak 64-65 esetben érnek ki 15 percen belül a sürgősségi ellátásra szorulóért. A negyedükhöz félórán belül érkezett meg a mentő, a segélykérők 9 százalékának fél óránál is többet kellett várnia. A félórán túli várakozok aránya két éve még csak hét százalék volt – írja a Népszavára hivatkozva a 24.hu.

A legjobb esélyei a Győr-Moson-Sopron megyeiknek van a jó ellátásra: a hívások 79,3 százalékában 15 percen belül valóban ott van a segítség. A legrosszabb helyzetben a Pest-megyeiek vannak, itt a hívások felében sem sikerül odaérni negyedóra alatt a beteghez.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!