Interjút adott a CNN-nek az agglomerációban élő külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter nemrég még nekünk nyilatkozott, most a világtévének.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált az irodájában fogadta. Elmondta nekünk, hogy 2004 óta lakik Dunakeszin, sokat bringázik a gyermekeivel a Duna-parton, korábban pedig elővárosi vonattal járt be Pestre.

Kapcsolódó cikk:

Az agglomerációban, Dunakeszin élő miniszternek van ötlete az útfelújítások finanszírozására

Mesélt arról is, hogy a külpolitikában nagyon fontos a személyes kapcsolat kialakítása, azért hogy egy-egy nehéz kérdésben ne a hivatalos útvonalakon kelljen menni, hanem fel tudja hívni a külügyminiszter kollégáját. Többen közülük Dunakeszin is jártak. Szergej Lavrovról mindenki tud, mert megírták a lapok, de Boris Johnson is vendégeskedett náluk, sőt az ő elődje, a korábbi brit külügyminiszter, a jelenlegi pénzügyminiszter, Philip Hammond is volt nálunk Dunakeszin. Vendégeskedett a házukban még a macedón külügyminiszter a családjával, de volt nálunk a bolgár, a lett, a norvég, a szerb, és a szlovén külügyminiszter is.

Szijjártó Péter nemrég interjút adott a CNN sztárjának Christiane Amanpournak New Yorkban. A teljes angol nyelvű interjút ezen a lineken lehet megnézni, a rövidített magyar feliratos verziót pedig alább.

Kiemelt kép: illusztráció