Szerda reggel fél nyolckor megérkezett 2019 első hóesése az agglomerációba. Tudósítóink jelentése szerint reggel fél nyolckor a dél-budai területeken nagy pelyhekben hullott a hó, de nem maradt meg. Napközben maradnak a mínuszok, és akár 10 centi hó is lehet.

Az év első hetében bedurvul a tél: egy markáns hidegfront hatására a hét második felében nemcsak éjszaka, hanem napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet – írja az Időkép.

Szombaton az új év első komoly havazása is megérkezhet. Egy melegfronti csapadékzóna éri el hazánkat, a felettünk lévő fagyos légtömeg miatt pedig a csapadék hó formájában hullhat le. Havas eső a szelesebb nyugati tájakon eshet.

Az egyelőre bizonytalan, mennyi hó eshet, de a legutóbbi előrejelzések szerint többfelé kialakulhat 5 centiméter körüli hóréteg. A hegyekben pedig akár 10 centi hó is hullhat.

Hozzányúlhat a behavazott autóhoz a parkolóőr? Itt a válasz a vitatott kérdésre!

Időkép, BudaPestkörnyéke.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!