Itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk, novemberben a reggeli csúcsidőszakokban fokozottan ellenőrzi a vonatjegyeket a MÁV-Start a Dunakeszi és Dunakeszi-gyártelep állomásokon. A helyi ellenzék politikát látott ebben és egy lepedővel tüntettek az állomásnál, aztán alaposan beszólt nekik egy anyuka. Egy teljesárú vonatjegy Dunakeszitől a Nyugati pályaudvarig 310 forintba kerül.

A vasúttársaság közleménye szerint az akció célja nem a büntetés, hanem a jegyváltás ösztönzése. Az ellenőrzésben vasútőrök, polgárőrök és rendőrök segítik a jegyvizsgálókat.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál elődje, a Budapest Környéke című újság 100 évvel ezelőtt már ismert kiadvány volt az agglomerációban. A cikkeinket havonta sok százezren olvassák el itt az interneten. Köszönjük, hogy te is itt vagy!

Hozzátették, hogy az intézkedés a jogosulatlan utazás és kedvezményhasználat visszaszorítása mellett felhívja a figyelmet az előzetes jegyvétel lehetőségére is. Az utasoknak a sorban állás elkerülésére az internetes jegyértékesítést ajánlják. Ez utóbbinál kiemelten ajánlják a a Vonatinfó mobilalkalmazás-t is.

Tüntet az ellenzék

A Dunakeszipost.hu című helyi lapban megjelent egy fotó, amelyen az látszik, hogy a vasúttársaság intézkedése ellen a helyi ellenzéki, DK-s politikusok két fős demonstrációt tartottak, pontosabb vasutat követelve.

A lepedős tüntetésre reagált egy magát egy nem bliccelő, viszont pontos vonatokat igénylő dunakeszi anyukának mondó hölgy.

A szabálytalanságot támogatják?

Mint írja a Dunakeszi.piritos.info oldalon: „Anyuka révén, autó hiányában sűrűn használom a vasúti közlekedést, de nem igazán értem az összefüggést aközött, hogy a vonat pontosan jön e és, hogy szabálytalanok az emberek és bliccelnek.”

A lepedőt tartó két DK-s politikustól azt kérdezi, hogy „Rónai és Lukácsi Bálint ezzel a transzparens lépésével a szabálytalanságot támogatja? Nem dicsérem a MÁV-ot, rá vagyok kényszerülve, késik persze, nem örülünk neki. Jogos a felvetés, hogy ne késsenek a vonatok, azzal azonban nem értek egyet, hogy blicceljenek az emberek – írja a hölgy.

Hozzáteszi: „Igenis számtalan lehetőség van arra, hogy megvegyék a jegyet. Nekem is sikerül mindig megvennem pedig nem sokkal keresek többet a minimálbérnél. Panaszkodnak a tömött sorokra, könyörgöm a 21. században élünk, egy kattintással neten meg lehet venni a jegyet és még kedvezmény is jár hozzá.

A sorban állást és jegyautomatát plusz pénztárat hagyjuk meg azoknak, akik nem az okostelefonok és internet világában nőttek fel.

Napi 1 millióval nőtt a bevétel

Férjem vasutas családból származik és tőle tudom, hogy az utóbbi egy hétben, az ellenőrzéseknek köszönhetően napi 1 millióval nőtt a MÁV bevétele, csak ezen a vonalon! – állítja a levélíró.

A kifakadó anyuka azzal folytatja, hogy olvasta a kép alatti hozzászólásokat, miszerint pocsék a szolgáltatás, fejleszthetnének valamit.  Na, kedves emberek miből fejlesszenek, ha napi 1 milliót buknak el a bliccelők miatt, de ebbe senki nem gondol bele – teszi fel a költői kérdést az anyuka.

„Háborognak azon, ami normális lenne? Azért azt ne felejtsük el, hogy a peron a MÁV tulajdona. A sorban állás a jegypénztárnál azt bizonyítja, hogy sok a bliccelő, a metrónál természetes, hogy nem mehetsz le érvényes jegy nélkül? Lehet, hogy elfogult vagyok a MÁV-val szemben  – teszi hozzá a levélíró –  de nem kedvelem az olyan véleményeket amikor valaki úgy pocskondiáz másokat, hogy nem lát a háttérbe, vagy direkt nem láttatja a teljes képet és így akart valaki képviselő vagy városi vezető lenni? – mondja az egyik képen látható politikusról a levélíró.

Bepöccent a helyi polgármester

A dunakeszi vasúti problémákról többször is beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon. A vonatok késése miatt a helyi polgármester már több levelet írt a vasúttársaság vezetőinek. A késésekről és az állomásokon nem megálló vonatokról pedig több videó is készült.

Emeletes vonatok

A dunakeszi állomáson történt szigorítás mindenesetre beleillik abba a koncepcióba, miszerint a vasúttársaság fejleszteni akarja az elővárosi közlekedést. A Dunakeszit is érintő Budapest-Vác vonalra hónapokon belül megérkeznek az új emeletes szerelvények, elképzelhető, hogy a társaság így akarja rászoktatni az utazóközönséget a jegyváltásra, annak érdekében, hogy több pénzt lehessen fordítani a szolgáltatás minőségének javítására.

Egy teljesárú jegy Dunakeszitől a Nyugati pályudvarig 310 forintba kerül, online például itt lehet megvásárolni.

Kiemelt kép: Dunakeszipost.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!