Egy napfényes teraszon nagyon jól mutat a leander, de csak akkor, ha tudod mit kell vele csinálni, hogy gyönyörű virágai legyenek. Elmondom, én hogyan csinálom.

Bandi bá

67 éves kertész, gazdálkodó, Érden lakik. Gyümölcsöse és egy csodaszép udvara van. Konyha,- és fűszerkertjére különösen büszke. Nős, három gyermeke és két unokája van.

Ezekre lesz szükséged

Leander, öntözőkanna, káliumos műtrágya, virágföld, metszőolló

Teleltetés

A szép virágok a teleltetéssel kezdődnek. A leander virágzását ugyanis a megfelelő téli pihenő garantálja. Hűvös, párás, sötét hely kell neki, havonta egyszer ne feledd megöntözni.

Gyökérápolás

Amikor tavasszal kiviszed a teraszra, húzd ki a cserépből a gyökerét. Ha teljesen beteríti a cserepet, akkor egy metszőollóval vágj le belőle annyit, hogy 3-4 cm vastagságban friss földet tudj tenni a gyökér és a cserép belső fala közé. A gyökér megkurtítása azért is fontos, hogy a növény a virágokra koncentráljon.

Öntözés, öntözés és öntözés

A leander imádja a sok vizet, ezért a nyári időszakban a tápanyag és a folyadék rendszeres utánpótlása a legfontosabb. A magas kálium tartalmú műtrágyát hálálja meg leginkább. Én májusban naponta műtrágyázom, a nyári hónapokban pedig csak kéthetente, így a legszebb virágok kifejlesztéséhez is lesz elegendő tápanyag a növényben.

Metszés

Metszésről ne feledkezz el, mert fontos! Ezzel formáljuk a bokrot és mindenképpen kell a sok-sok virághoz. A legjobb augusztus végén visszavágni a leandereinket. Én általában szeptember végén viszem be a garázsunkba teleltetni a leandereinket.

Ha tetszett a cikkünk és szeretnél még ilyeneket olvasni, kérjük lájkold a BudaPestKörnyéke.hu oldalt a Facebookon. Klikk ide!


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!