A 4-es metró vonalán újabb állomás kapta meg a beléptető kapukra vonatkozó engedélyt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium legfrissebb hirdetménye szerint a Budapesti Közlekedési Központ megbízásából a pro Montel Zrt. telepítheti a kapukat a 4-es metró Keleti pályaudvarnál lévő végállomására.

Tavaly novemberben a szaktárca a 4-es metró Kálvin téri és János Pál pápa téri állomására is megadta ezt az engedélyt a pro Montelnek – írja a napi.hu

A beléptető kapuk az elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez kellenek. A projektről Tarlós István főpolgármester az elmúlt hónapokban többször is beszélt.

December elején azt mondta, hogy a főváros az állammal közösen fejezi be a projektet, ami “által még jobb lesz, mint lett volna”. A projekt 2021-re készen lesz.

Az intézkedéstől nyilván azt várják, hogy kevesebb legyen a bliccelő. Budapesten 2019 elején egy vonaljegy 350 forintba kerül, ha a helyszínen váltják meg 450, 10 darabos gyűjtőjegy fromában pedig darabonként 300 forintra jön ki, ez kb 0,9 eurót jelent. Bécsben egy vonaljegy felnőtteknek 2,4 euró gyerekeknek pedig 1,2 euróba kerül.

Kiemelt kép: A 4-es metró kelenföldi állomása – BudaPestkörnyéke.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!