Budapest vonzáskörzetében, Biatorbágyon az M1 autópálya mellett, valamint Dunaharaszti közelében vásárolt az ipari ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég, a CTP összesen 30 hektáros terület.

A települések mellett raktárcsarnokokat építenek, a közel 60 millió eurós (több mint 18 milliárd forint) összértékű  beruházások közel 2000 új munkahelyet teremtenek – nyilatkozta Nemes Rudolf, a CTP magyarországi vezetője a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírmagazinnak.

Elmondta, hogy ezzel a lépéssel a CTP az első a piacon, amely spekulatív alapon, bérlő nélkül kezd ingatlanfejlesztésbe. Ez annak köszönhető, hogy ma Magyarországon az üresedési ráta nagyon alacsony, csupán 4 százalék. A cég magyarországi vezetője közölte, hogy a CTP Biatorbágyon már 165 ezer négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkezik. A Dunaharasztiban tervezett fejlesztéssel és az Üllőn található 100 ezer négyzetméteres ipari területtel együtt a CTP-nek Budapest délkeleti agglomerációjában 150 ezer négyzetméternyi bérbe adható terület van a tulajdonában.

Nemes Rudolf arról is beszámolt, hogy a CTP Magyarországon 420 ezer négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkezik, ezzel szerinte a társaság az országban tevékenykedő más ipari ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégek közül a második legnagyobb.

Nemes Rudolf kiemelte, a CTP 20 évvel ezelőtt jött létre Csehországban, Remon Vos a társaság alapítója és elnöke. A CTP az utóbbi néhány évben kezdett terjeszkedni a régióban, a cég 2015 decemberében érkezett Magyarországra. A CTP régiós szinten 300 munkavállalót foglalkoztat és éves árbevétele 233 millió euró.

 


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!