Néhány nappal ezelőtt, ahogy arról mi is beszámoltunk, a Rákoscsaba-Újtelep vasútállomásnál a vasúti kereszteződésnél felhajtott a sínekre egy autó, a közeledő vonat pedig 80 km/h-s sebességgel áthajtott rajta. Egy szempillantás alatt történt az egész.

Az autóban négyen utaztak – köztük két kisgyermek –, akik a csodával határos módon túlélték az ütközést. A vonat a személyautót az állomás peronjára taszította. A vonat a gépkocsi egyik oldalát a fölismerhetetlenségig összeroncsolta. A tűzoltók kiérkezése előtt egy férfi és a két gyermek el tudta hagyni az autót, míg egy asszonyt a tűzoltók úgynevezett gerincágy, illetve nyakrögzítő gallér segítségével, orvosi felügyelet mellett emeltek ki a roncsból.

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

A baleset után arról beszéltek, hogy nem működött a sorompó. Az RTL Klub megszerezte az egyik térfigyelő kamera felvételét, ahol kiderült, a baleset előtti percben romlott el a lámpa, így a vonat vezetőjének sem tudtak szólni, hogy lassítson.

A közlekedésbiztossági szakértő elmondta, hogy ennek ellenére is az autós hibázhatott, mert ha egy vasúti átjáróban nem működik a lámpa, a stop tábla szabályai lépnek érvénybe, vagyis mindig meg kell állni és körül kell nézni.

A videót itt lehet megnézni:

 

 

Kiemelt kép: katasztrófavédelem


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!