Állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 51 éves inárcsi férfival szemben a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint az 51 éves férfi 2018. augusztus 25-én Inárcs, Csikósi utca végén lévő erdős területen az alébbi dróttal egy fára felakasztotta a kutyáját, amely ennek következtében elpusztult.

Az elpusztult ebet 2018. augusztus 26-án egy férfi vette észre, aki bejelentést tett a rendőrségre. A dabasi rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés eredményeként négy órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a kutya gazdáját, akit otthonában elfogtak, és a Dabasi Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták – írja a Police.hu.

A Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfi ellen állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2018. augusztus 29-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Kiemelt kép: illusztráció