Megjelent decemberben a “Flórián téri közúti felüljárok felújítása” tárgyú közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A felújítás alapvetően érinti majd az észak-budai agglomerációban élőket.

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában megújulnak a Flórián téri közúti felüljárók. A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása december 18-án jelent meg.

A felújítás során a felüljárók új szigetelést és pályaszerkezetet kapnak, a vasbeton szegélyre pedig új biztonsági korlát kerül.

A közbenső támaszoknál lévő dilatációs szerkezeteket megszüntetik. A hídfőknél új térdfalat és kiegyenlítő lemezt építenek, valamint új dilatációs szerkezeteket és sarukat építenek be, a víznyelők megtisztításával egyidejűleg.

A támfalak és a hídfő beton felületeinek lokális hibáit javítják, a kőfelületeket megtisztítják, és ahol szükséges pótolják. Továbbá sor kerül a fejgerendák, a főtartók és a pillér oszlopok lokális hibáinak javítására is. Az ajánlattételi határidő 2019. január 25.

A közbeszerzési eljárás sikeres lezárását követően, 2019 tavaszán megkezdődhet a kivitelezési munka, amely várhatóan 14 hónapig tart majd. Aki tehát arra közlekedik jelentős torlódásokra számítson.

Kiemelt kép: Flórián tér MTI/Balogh Zoltán


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!