Már fut a pró­ba­üzem Új­pest Köz­pont és a Lehel tér kö­zött. Jövő hét­vé­gén a tel­jes 3-as met­rót vissza­kap­juk, de csak egy hétig jár­nak majd az egész sza­ka­szon a sze­rel­vé­nyek.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Vár­ha­tóan áp­ri­lis 8-án le­zár­ják a Kő­bá­nya-Kis­pest és a Határ út kö­zötti sza­kaszt, itt ismét más­fél évig tart a fel­újí­tás. Az autók már most nem mer­nek rá­haj­tani a busz­sávra, pedig addig még sza­bad – írja a Ripost.

A 3-as metró északi szakaszán tesztelik a pályát és a biztonsági berendezéseket. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság múlt héten tűzvédelmi szemlét tartott, s mivel mindent rendben talált, megadta az engedélyt.

Ha a tesztüzemmód hibátlan, március 30-án átadják a felújított szakaszt. A munkások azonban még nem tűnnek el az állomásokról, apróbb feladatok hátra vannak, de ezeket már a forgalom korlátozása nélkül is elvégezhetik.

Eltűnnek a metrópótló buszok az újpesti szakaszon, a 34-es és a 106-os busz újra csak az Árpád híd metróállomásig közlekedik majd a Lehel tér helyett. Megszüntetik az ideiglenesen kialakított buszsávokat, az autósok visszakapják a teljes Váci utat.

Kapcsolódó: A 4-es metrón kapták lencsevégre volt főpolgármestert, Demszky Gábort

Készülnek a pótlóbuszokra

Az átadást követően egy teljes héten ismét végig lehet majd közlekedni a 3-as metróval Újpest Központ és Kőbánya-Kispest között.

Ezután azonban lezárják a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti szakaszt, ott folytatják ugyanis a felújítást.

Az Üllői úton már kijelölték a buszsávokat a Nagyvárad tér és a Határ út között. Az érintett szakasz buszmegállóit kitáblázzák a metrópótló járattal kapcsolatos információkkal, míg az autósokat új forgalmi táblák tájékoztatják az Üllői úton és környékén.

A Nagyvárad téren, illetve a XIII. kerületi Váci út–Lőportár utca kereszteződésében jelzőlámpás buszfordulót is kialakítanak. Az Üllői út alatt húzódó metróalagutak felújítása során az alagút egyik vágányát szabadon hagyják, hogy kora reggel, illetve este összeköttetést biztosítsanak a szerelvényeknek a metrógarázs és a Nagyvárad tér között – írja a lap.

Már most nagy dugó van Dél-Pesten

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint megkezdődtek a metrópótláshoz szükséges út- és forgalomtechnikai kialakítások, ennek munkálatai várhatóan négy hétig tartanak.

A déli vonalszakaszt érintő metrópótlás megkezdéséig az Üllői úton a jelenlegi forgalmi rend lesz érvényben, tehát minden forgalmi sáv használható, ám esetenként a munkavégzés miatt lassulhat a forgalom. Az autósokat azonban megtéveszti az új felfestés.

2022-re lesz kész az M3-as metróvonal

A 3-as metró rekonstrukciója során kényelmes és modern állomások épülnek, korszerűsítik az alagútrendszert, felújítják többek közt a biztosítóberendezéseket és a járművezérlési rendszereket.

A munkálatok 2017 novemberében kezdődtek. Az első szakasz felújítása 16 hónapot vett igénybe, a Nagyvárad tértől Kőbánya-Kispestig tartó szakasz a tervek szerint 2020 második felében készülhet el, míg az utolsó, a Nagyvárad tér és Lehel tér közötti résszel várhatóan 2022-re végeznek.

Új buszjáratok startolnak az M3-as metró déli szakaszának felújítása miatt


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!