A rendőrség közlekedésrendészeti főosztályának vezetője szerint, egyelőre nincs napirenden annak a mérőrendszernek a bevezetése, amivel kiszűrhetőek a traffipaxoknál lassító gyorshajtók.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányhelyettese, Halmosi Zsolt korábban azt közölte, hogy  munkatársai már dolgoznak azon az átlagsebesség-mérő rendszeren, amivel az eddigieknél hatékonyabban szűrhetők ki a gyorshajtók – írja az Infostart.hu.

Most azonban Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője egy új sebességmérő akció kapcsán kedden az InfoRádióban azt mondta, “az átlagsebesség-ellenőrzés mint ellenőrzési módszer egyelőre nincs napirenden”.

A VÉDA kameraállomány által segített rendszer lényege az, hogy fix telepítésű eszközök között lemérik a közlekedők átlagsebességét, ami kiküszöböli a korábbi traffipaxos rendszer azon hiányosságát, hogy az autósok csak a mérőberendezések közelében lassítanak, egyébként pedig folyamatosan gyorsabban mennek, mint a megengedett maximális sebesség. Óberling József az átlagsebesség-mérés jövőjéről nem beszélt.

Ahogy azt megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon a rendőrség most egy áprilisi átfogó sebességmérő akcióra készül: április 3-án, szerda reggel 6 órától 24 órán át kitelepülnek az egyenruhások az utakra. S hogy hová?

“A lakosság véleményét figyelembe véve, az általuk javasolt helyszíneken is végzi a rendőrség a sebesség-ellenőrzést”

– ismertette Óberling József. Hozzátette: a tavalyi 1000 ellenőrzési pont után az ideieket is közzé fogják tenni a rendőrség honlapján.

Meglepő ötlet: Az autósok mondhatják meg, hol legyenek traffipaxok

Kiemelt kép: BPK


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!