A Prágába tartó Metropolitan IC majdnem frontálisan összeütközött egy szembe jövő másik vonattal, miután az IC engedély nélkül indult el a gödi állomásról. Az egymással szemben álló vonatok miatt leállt vasárnap estefelé a vasúti közlekedés a váci vonalon.

A gödi és felsőgödi állomás között történt az eset. Miután egy jó darabig senki sem közölte az utasokkal, hogy mi történt és mikor indulnak tovább, sokan leszálltak a vonatról és gyalog indultak valemelyik állomás irányába. Úgy tudjuk, több utast a helyi autósok vittek tovább.

A MÁV közleménye szerint az történt, hogy “vasárnap nem sokkal 16 óra után a Prágába tartó Metropolitan Eurocity vonat Gödön megállt, majd a mozdonyvezető engedély nélkül ismét elindult, de még az állomás területén újra megállt, a közlekedése során viszont egy váltó meghibásodott. Az ellenkező irányból érkező, Prágától, Budapest-Nyugati pályaudvarig közlekedő Metropolitan vonat Göd állomás előtt, az előírásoknak megfelelő helyen várakozott a behaladást tiltó jelző előtt. A váltó műszaki helyreállításának ideje alatt Göd és Vác között vonatpótló autóbusz szállította az utasokat, mert karbantartás miatt a másik vágányon folyamatos vágányzár van érvényben. Este háromnegyed hétkor újra elindult a vonatforgalom Göd és Vác között, így késő estére visszaállt a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Vác–Szob vonalon” – közölte a vasúttársaság, amely elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért.

Kiemelt kép: Bárány Anna/Facebook


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!