Online aláírásgyűjtés indult a Dunakanyarban a magyar nyelvű rádióadók vételi lehetőségéért. Ugyanis Budapesttől kb 30 kilóméterre szinte már csak a szlovák adókat lehet hallgatható minőségben fogni, a magyar adások vételi lehetősége krtikus.

Eddig már több mint 600-an írták alá, Esztergom, Pilismarót, Dömös, Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu, Kisoroszi, Szob, Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce és más településekről a facebookon elérhető online petíciót.

300 ezer alkalommal olvassák el havonta a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Ez a sok-sok ember a te hirdetésed is láthatja. Minket senki sem dob a kukába a hirdetési újságokkal, minket százezrek tartanak a kezükben mobilon és számítógépen. Ebben a pillanatban is láthatnák a hirdetésed! Klikk ide!

A beadványban azt  írják, hogy „Mi, a Dunakanyar mindkét oldalán élő, üdülő, átutazó, és az ország más részein hasonló problémákkal küzdő szolidáris polgárok, úgy gondoljuk, hogy a Dunakanyar nagyjából az esztergomi bazilika és a tahitótfalui-híd közötti szakaszán nem kielégítő a magyar nyelvű rádióadók száma és minősége, különös tekintettel összehasonlítva ezeket az itt fogható szlovák rádióadók számával és vételi minőségével, amelyek tapasztalataink szerint sok helyen felülmúlják a magyar nyelvű adók számát és vételi minőségét is.

Szeretnénk felhívni a figyelmét a különböző illetékes Hatóságoknak, Önkormányzatoknak, Országgyűlési képviselőknek és más képviseleti és döntéshozó szerveknek, valamint a magyarországi kereskedelmi rádióadóknak, hogy foglalkozzanak az üggyel és lehetőségük szerint tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a Dunakanyarban is lehessen legalább annyi magyar nyelvű rádióadót hallgatni, mint szlovákot.

Úgy gondoljuk, hogy a Dunakanyaron kívül vannak az országnak más részei is, ahol hasonló problémával szembesülnek az ott élő emberek.” – fogalmaznak a petíció írói.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyar rádió milyen állomásokról sugároz, akkor klikk ide!

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!