A villamosvágányok nyomvonalának építési munkálatai a XI. kerületi Etele úton, középen a Tétényi úti kereszteződésnél épülő megálló peronja 2019. január 2-án.

A munkálatok során az 1-es villamos vonalát az Etele út-Fehérvári út kereszteződésétől az Etele térig hosszabbítják meg, nemsokára elkészül itt a főváros új óriásplázája az Etele Pláza is.

Az új pláza a dél-budai agglomeráció kiemelt központja lehet, óriási parkolójában pedig azok az autók is elférhetnek, amelyek jelenleg kiszorulnak a kelenföldi P+R parkolókból.

Az új pláza tervezése során minden trendet figyelembe vettek, ami Európában és a világban zajlik. Jelentős alapterülete lesz a szórakoztatásnak és a kikapcsolódásnak.

Egyszerre öt óriásdaru dolgozik a Kelenföldi pályaudvar melletti területen és már kiásták azt a gödröt, ahol az 1200 autó befogadására alkalmas mélygarázs készül el, felette pedig a pláza.

Megnéztük hogyan halad az Etele Pláza építése, amely fontos lesz a dél-budai agglomeráció számára is

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!