A rendőrség videóra vette, hogyan előzgetik egymást szabálytalanul a kamionok az M7-esen. A felvétel ugyan a somogyi szakaszon készült, de valószínüleg ugyanilyen képeket készíthettek volna az autópályák agglomerációs szakaszain is.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2018. november 6-án közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya somogyi szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére irányult.

A budapesti agglomerációban 107 évvel ezelőtt ismert kiadvány volt a Budapest Környéke című lap. Örülünk, hogy ennek a nagy múltú újságnak a modern verzióját, a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált már 300 ezren olvassák.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálytalan előzés és követési távolság be nem tartása miatt összesen 29 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint – a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – két külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő.

A rendőrség közleménye emlékeztet arra, hogy azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot – meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel, tehát kamionokkal  tilos előzni.

Előzési tilalom esetén a kamionoknak olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy autó biztonságosan besorolhasson!

Kiemelt kép: Rendőrség