A kedd estefelé érkező vihar megtépázta az agglomerációt is. Több Dél-Buda környéki településen elment az áram, leállt a kábeltévé és a vezetékes internet szolgáltatás. Érden a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium bejáratának tetejét sodorta el a szél. Országosan több mint kétszáz esethez riasztották a tűzoltókat – közölte Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Ahogy azt ma korábban itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk nagy viharra figyelmeztetett az OMSZ. Késő délután meg is érkezett a vihar. Dél-nyugatról észak-kelet felé mozgó frontrendszer a fővárost Érd irányából érte el. A kiemelt képünkön is látszik, hogy egy nagyobb széllökés letépte a helyi általános iskola és gimnázium bejáratának bádogból készült tetejét.

Az alábbi képet Lisziné Szabó Klára töltötte fel a Facebookra, a kiemelt képet pedig Bács István készítette ugyanott, Érden. Köszönjük nekik, hogy képeikkel segítik a gyors és hiteles tájékoztatást!

Leállt a 4-es, 6-os villamos

A legtöbb gondot a viharos erejű szél okozta, a szakembereket leszakadt faágak, kidőlt fák miatt riasztottak, a fővárosban a 4-es és 6-os villamos vonalon felsővezeték-szakadás miatt kellett segédkezni. Több helyen a hirtelen lezúduló esővíz okozott gondokat, de személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

A Szigeten nem vitte el a sátrakat a szél

A Sziget fesztivál felett átvonult, mintegy egy órán át tartó vihar, a szél és a csapadék miatt néhány helyszínen bizonyos óvintézkedéseket kellett megtenni, de személyi sérülés nem történt és vagyoni kár nem keletkezett semmiben – mondta a rendezvény műszaki igazgatója, Benis Dániel kedd este a sajtónak.

Az alábbi képen egy fesztiválozó fekszik a sárban a felhőszakadás után az amerikai The War on Drugs együttes koncertje közben a 26. Sziget fesztivál hetedik napján az óbudai Hajógyári-szigeten

A műszaki igazgató hangsúlyozta: Nem kellett kiüríteni programoknak helyet adó sátrakat, sőt a Party Arénába, ahol csak később, 22 órakor kezdődik a zenei program, az eső és a vihar elől részlegesen már korábban elkezdtük beengedni az embereket” – fejtette ki Benis Dániel.

A műszaki vezető kérdésre válaszolva megjegyezte: arról sem tud, hogy a kempingezők sátrait felkapta volna a szél vagy kár esett volna bennük. Beszámolt arról, hogy ahol nagy mennyiségű kerítéselemek voltak, azokról levágták a molinókat, hogy azok semmiképpen ne okozzanak személyi sérüléseket.

Forrás: MTI és BudaPestkörnyéke.hu, kiemelt kép: Facebook/Bács István, Sziget-fesztivál fotó: MTI/Mónus Márton


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!