Először szólalt meg a múlt pénteki fogolyszökés kulcsfigurája, a túszul ejtett Nissan X-Trail 63 éves sofőrje, exkluzív interjút adott a Ripostnak.

Hirdetésszervező kollégákat keresünk! Otthonról is végezhető munka, magas jutalékkal, melyet azonnal utalunk. Fizetjük a telefonszámlád és a járulékaidat. Legyél te is a munkatársunk, a részletekért kattints ide!

A férfi elmondta, hogy mindennap azon a környéken szokott parkolni, akkor is parkolóhelyet keresett, amikor meglátta Sz. Károlyt fegyverrel a kezében. A sofőr a szélvédőjén keresztül nézett farkasszemet a fegyverrel, majd harminc percig utazott a túszejtővel, aki halántékához szorította a pisztolyt.

Kapcsolódó cikk: Fegyveres túszejtés és fogolyszökés a fővárosi bíróságon, lelőtték a menekülő szökevényt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken a Markó utcai Fővárosi Törvényszékről megszökött egy fogoly. Az ítélethirdetést követően megtámadta a bv-őrt, dulakodás közben megszerezte a fegyverét, majd először túszul ejtette a bíróság biztonsági őrét, később a Stollár Béla és a Bihari János utca kereszteződésénél egy arra járó Nissan X-Trail típusú autó 63 éves sofőrjét. Vele vitette magát kifelé a városból. 35 percen keresztül üldözték őket a rendőrök. Amikor a szökött rab kiszállt a Nyírpalota-Szentmihályi út kereszteződésénél és futva menekült, a rendőrök meglőtték. A kórházban megműtötték, túl van az életveszélyen.

Minden olyan gyorsan történt

„A fegyveres felém rohant, és a szélvédőmhöz tette a fegyvert. Közben fogta a kilincset, és bepattant mellém az anyósülésre. Le akartam zárni az autót, de nem sikerült. Ha lezárom, elképzelhető, hogy ott és akkor lelő… Gázt pedig nem tudtam adni, hiszen a zebránál üresbe tettem a sebváltót. Egyből levert a víz, amikor a fejemhez tartotta a fegyvert, majd rám parancsolt: Menjünk innen!”

Lassan haladtak arra, amerre a sofőr gondolta, azt az utasítást kapta, hogy vigye ki a városból.  Útközben igyekezett nyugtatni a férfit, aki elmesélte neki, hogy most ítélték el 11 év börtönbüntetésre fegyveres rablásért, de semmi kedve nincs hozzá. A sofőr azt mondta, hamar megtalálta a szökött rabbal a hangot.

Ha lelősz, nincs aki tovább vigyen

A fegyverével közben végig hadonászott, rá is szólt a sofőr: “ne hadonássz már, mert ha lelősz, nincs aki tovább vigyen” – mondta neki, mire a rab bocsánatot kért.

Azt mondta a szökött rab, hogy neki már teljesen mindegy, de a sofőrt nem akarta bántani, viszont “ha kell, akkor le foglak lőni”. Erre a sofőr azt válaszolta, hogy ha egy mód van rá, ne tegye, mert van egy unokája, és most fog születni neki a második.

Ilyen autós üldözésben akart részt

Ezután a rab megkérte, menjenek a férfi lakására, és ott vegyék le a lábbilincset, mire a sofőr azt hazudta neki, hogy szegedi, így letett erről.

Azt is mondta neki a rab, hogy mindig is ilyen autós üldözésben akart részt venni, amit a filmekben látott, mire a nissanos azt mondta neki, hogy ez nem film.

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöten fogtak rájuk fegyvert

Amikor a rendőrök utolérték őket, legalább tizenöten fogtak rájuk fegyvert, a túszejtő is a túsz fejére kapta a pisztolyt. “Úgy éreztem, nagy pácban vagyok. Mivel nem akartam tűzharcban meghalni, azt néztem, merre tudnánk tovább haladni” – nyilatkozta. Az utas arra próbálta rávenni, hogy menjenek fel a sínre, de az túl magas volt, a sofőr azt mondta a túszejtőnek, ha beragadnak, akkor ott vége a dalnak.

“Azzal nyugtattam, hogy amíg itt vagyok mellette, amíg itt vagyunk együtt, addig nem fognak lőni. “Bízd rám, majd én megoldom!”” – mesélte a lapnak. A kocsisor ekkor elindult, és tovább haladtak.

Ült, és nézte, ahogy üldözik.

Közben az autó kerekébe is belelőttek, de csak a felnit találták el, tovább tudtak menni. Az utas ekkor már a lábbilinccsel kezdett foglalkozni, az egyik lábával sikerült kibújnia belőle. Aztán megint bedugult előttük az út, ezt a füvön kerülte ki a sofőr, és megérkeztek a Nyírpalota-Szentmihályi út kereszteződéséhez ahol a hajsza véget ért. Azt mondta neki a sofőr, hogy lemaradtak a rendőrök, és ott van egy füves, erdős rész, ahol el tud bújni előlük, amire kipattant a kocsiból. Utána már csak ült, és nézte, ahogy üldözik.

Majd egy pszichológus érkezett hozzá, kérdezte, szüksége van-e ellátásra, de ezt nem igényelte.  A túszul ejtett férfi kérésére nevét és fényképét nem közölték a lapban.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!