A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának segítségével épült fel a 3240 négyzetméteres épület, amelyben összesen 66 irodában, 131 rendőr teljesít szolgálatot. A beruházás csaknem 1,2 milliárd forintból valósult meg.

Az Érdi Rendőrkapitányság régi épülete méltatlan volt munkahelynek, és különösen rendőrségnek. Ezért döntött úgy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Érd közgyűlésével egyetértésben, hogy toldozgatás-foldozgatás helyett egy teljesen új rendőrkapitányságot építtet, amely korszerűbb és hatékonyabb, egyszóval jobb munkát eredményez – idézi T. Mészáros András érdi polgármester szavait az Érdmost.hu oldal.

A rendőrségi adatokból összeállított, az agglomeráció legveszélyesebb városainak a listáján Érd a középmezőny elején szerepel. A listát itt lehet megnézni.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az átadó ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy a közbiztonság ma a legfontosabb közösségi érték. A 2019-es büdzsében nagyobb összeget szánunk a közbiztonságra:  többletforrásokhoz jut a rendőrség, illetve a határvédelem, és a személyi juttatások, az illetményemelés fedezete is rendelkezésre fog állni – tette hozzá Kontrát Károly, hangsúlyozva: nemzeti mutatók szerint Magyarország a világ tizenötödik legbiztonságosabb országa.

Az ünnepség a rendőrkapitányság új épületének felszentelésével, illetve megáldásával folytatódott, Hajdu Ferenc katolikus plébános és Erdélyi Takács István református lelkész közreműködésével, ezt követte a jelképes szalagátvágás. Az új kapitányság kulcsát Tolnai Ildikó, az Érdi Rendkőrkapitányság megbízott vezetője vette át Kontrát Károlytól – tudósít a helyi lap.

Kiemelt kép: Az Érdi Rendőrkapitányság átadása/Police.hu