Eddig tisztázatlan körülmények között 2018. december 26-án 5 óra 6 perckor, az M0-ás autóút 27-es kilométerszelvényében, az M5-ös autópálya irányából az M6-os autópálya irányába vezető szakaszon egy személyautó egy gyalogost elütött.

Az elgázolt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetője az elsődleges rendőrségi információk alapján súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a baleset szemléjét és a műszaki mentést nam sokkal a baleset után megkezdték, az ehhez szükséges ideig kisebb torlódás volt a környéken.

Tilos a gyalogosoknak az autópálya, autóút

A hatályos KRESZ szabályok szerint gyalogosoknak tilos az autópályán, autóúton közlekedni, azon áthaladni, de még a leállósávban sem gyalogolhatnak.

Az autópályák, autóutak leállósávján tehát sem várakozni, sem megállni nem szabad, kivéve, ha valóban probléma adódik. Ha baleset, vagy műszaki hiba okán meg kell ezt tenni, akkor a sáv jobb szélén kell leállítani az autót, és bekapcsolni a vészvillogót.

Ezt követően minden utasnak ki kell szállnia, és felvenni a fényvisszaverő mellényt, mely éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező is. A gyalogosoknak a szalagkorlát mögötti (tehát a rézsű felüli oldalon) kell elhelyezkedniük biztonságban.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy még véletlenül se maradjon senki a leállósávon, és más járművet se próbáljon megállítani a segítségnyújtás reményében, mert azzal a saját életét teszi kockára.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!