Szombaton tartották az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű országházi gyermekkarácsonyát, amelyen mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vett részt Magyarországról és a határon túlról.

A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket, és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: mintegy nyolcszázan érkeztek a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről, hogy együtt köszöntsék a közelgő karácsonyt és kifejezzék: mi magyarok összetartozunk, a világ bármely részén éljünk.

A házelnök kiemelte, hogy az Országházat a nemzet házának is szokták nevezni, mivel nemcsak a tízmilliónyi Magyarországon élő ember politikai otthona, hanem minden olyan magyar és nem magyar embernek, akiknek ősei, felmenői hozzájárultak az épület felépítéséhez és az ország építéséhez.

Kövér László arra kérte a gyerekeket, hogy vigyék haza az itt szerzett élményeket és meséljék majd el az otthon maradtaknak, hiszen ez az ajándék mindenkié.

MTI, Kiemelt kép: MTI Fotó/Mónus Márton


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!