Éjjel váratlanul megfájdul a gyerek füle, és fogalmad sincsen, mit csinálj vele? Esetleg megsérült, és nem tudod, melyik kórházba vidd? Akkor nagyon hasznosnak fogod találni a Gyermeksos.hu oldalt. Pontosan azért fejlesztették, hogy minél gyorsabban eljuss a kicsivel orvoshoz, ha váratlanul történik vele valami Budapesten és környékén.

Gyakorlatilag pár kattintással megtalálod a megfelelő ügyeletet – és ugyanezen a felületen fel is hívhatod. „Az ötlet onnan származik, hogy munka közben nap mint nap belefutottam abba, hogy a szülők tanácstalanul kérdezgették, hová kell menniük” – mondja Németh Franciska ápolónő, az egyik alapító a Szeretlekmagyarország.hu oldalnak.

„Rájöttem, hogy egyáltalán nincsen az interneten olyan oldal, amely az összes gyermekügyeletet összefogná, és én sem tudnám, ha mondjuk a 12. kerületben élő szülő lennék, hogy éjjel hová vihetem a beteg gyermekemet. Ezért vágtunk bele Kovács Barbarával, és ezért dolgoztunk rajta munka után, gyakran hajnalig.”

Azonnal megtudod, hová kell rohanni

Először is a itt a nyitóoldalon válaszd ki a „keresett szakterület” ikonok közül azt, amelyik a kicsi betegségének vagy problémájának megfelel, például: Fül-orr-gégészet. Ezután picit lejjebb a Milyen problémával menjünk fül-orr gégészetre? pont alatt látható legördíthető menüben kiválasztod a lakóhelyednek megfelelő kerületet.

Rákattintasz a Mutasd, hová kell vinnem a gyermekemet gombra. Ezután megjelenik a következő szöveg: „A mai napon ez a kórház fogad Titeket a kiválasztott szakterületen”, alatta pedig az ügyeletes kórház neve, címe, telefonszáma látható, illetve egy térkép, amelyen bejelölték, hol található.

Németh Franciska a kommunikációs szakmát és a modellkarriert hagyta ott azért, hogy betegeket láson el. „Mivel a munkám a hobbim, a hobbim a munkám, több, a szakmámhoz kötődő dologgal foglalkozom szabadidőmben egyfajta kikapcsolódásként – ezek közül az egyik a Gyermek SOS.”

Gyakran tapasztalta, hogy a szülők azzal sincsenek tisztában, hogy melyik probléma kezelése kihez tartozik. Munkahelyére, a Szent János Kórházba olyan esetekkel és olyan kerületekből is érkeztek amelyek sem területileg, sem osztályszinten nem hozzájuk tartoztak. „Ezért írjuk le az is az oldalon, hogy milyen probléma melyik osztályhoz tartozik.”

5 fontos dolog, amit jó, ha magaddal viszel a gyermekügyeletre

Ha gyermeked megbetegszik vagy megsérül, természetes, hogy megijedsz és nem vagy rögtön ura a helyzetnek. Gyakori, hogy a családok úgy érkeznek az ügyeletre, hogy a nyilvánvaló stressz miatt kulcsfontosságú dolgokat hagynak otthon, pedig ezek nekik és a kicsinek is sokat segíthetnek a nehéz időkben.

Itt egy lista azokról a holmikról, amiket érdemes lehet felkapni indulás előtt:

  • A gyermek számára legfontosabb tárgy
  • Telefon, tablet és a töltők
  • Gyermeked “kedvence”
  • Fehérnemű és kényelmes ruha
  • A gyógyszereid (igen, a szülőé)

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!