Saját kutyáját szerette volna megmenteni a marcangoló harapásoktól a hölgy, amikor egy szabadon kóborló eb habozás nélkül rájuk támadt Tökölön, komoly sérüléseket okozva ezzel a 42 éves nőnek és kutyájának, Bonifácnak.

Míg a szerencsétlenül járt nő karjába és csuklójába percek alatt tizenegyszer mart bele mélyen a támadó kutya, addig a hölgy kutyusának a bal hátsó lábát törte el a támadó eb – írja a Blikk.

Tökölön az ABC melletti utcából ugatva rohant felénk egy nagyobb testű kutya. Már nem volt időm megelőzni a bajt: mire felkaptam volna az ölembe a kutyámat, már késő volt: a másik eb elkapta Bonit, és harapni kezdte, ahol csak érte − idézte fel az asszony a történteket a lapnak.

Nem gondoltam arra, milyen következményei lehetnek annak, ha a két kutya közé nyúlok. Belegondolni sem merek, mi történhetett volna, ha senki nem hallja meg a segélykiáltásomat − mondta Adrienn, aki jelentős problémának érzi, hogy gyakoriak a kertből kiszökő, az utcán kóborló kutyák.

Szerencsére a kétségbeesett kiabálást többen meghallották, és azonnal a nő segítségére siettek. Egy férfi vascsővel ütötte az állatot, amelyről úgy tippelték, hogy egy staffordshire terrier. Végül egyikük hideg vizet öntött rá, ekkor eresztette el a hölgy kiskutyáját. A támadás szemtanúinak egyike a rendőrséget is értesítette, megtalálták a támadó kutya gazdáját.

A rendőrség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja az eset körülményeit. Ha bebizonyosodik, hogy a kutya súlyos sérüléseket okozott, annak gazdája ellen büntetőeljárás indul gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt. Ha a kutya általi harapások könnyű sérülést okoztak, akkor a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményez az eb gazdájával szemben – mondta András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A staffordshire terrier az egyik legerősebb kutyafajta. Agresszív harci kutyaként él a köztudatban, pedig legfeljebb a gazdáját védve támad más ebekre – írják a szakportálok.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!