Kábítószer-kereskedelem bűntettével vádol két váci férfit a járási ügyészség – közölte Szabó Ferenc, Pest megye főügyésze. A lefoglalt drogok – nagyrészt úgynevezett gina – több ezer adagra elegendő mennyiséget képviselnek.

A vádirat szerint a két férfi egy másfél literes műanyag palack ginát próbált eladni egy váci utcában, amikor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tetten érte.

A rendőrök kábítószer-kereső kutyával átkutatták a gyanúsítottak házait. Egyikük istállójából műanyag kannákban tárolt, mintegy 30 liter gina és más kábítószer került elő, amit a nyomozók lefoglaltak.

A Váci Járási Ügyészség indítványt tett a két férfi letartóztatásának elrendelésére, szökés veszélyének fennállása miatt. A nyomozási bíró az ügyészi állásponttal egyetértett, és elrendelte a kényszerintézkedést – írták.

Mi az a Gina?

A Gina, másnéven GHB nem új szereplő a drogok piacán. Leginkább ez a szer híresült el arról, hogy a megkörnyékezni kívánt nők italába csempészik. Az ilyen esetek elkerülésére javasolják, hogy szórakozóhelyeken ne igyunk meg olyan italt, amelyet nem a szemünk láttára töltöttek ki vagy kevertek össze.

Szoktak arra is hivatkozni, hogy a GHB-nek, egészen pontosan a gamma-hidroxi-vajsav nátriumsójának a sós íze elárulja magát, csakhogy ez némely italokban (gondoljunk csak a Bloody Maryre) egyáltalán nem fog feltűnni. A Ginaként beszerezhető drog keserű: ízét az állott vízéhez és az égett műanyagéhoz hasonlítják – írja az addictus.blog.hu oldal.

Kiemelt kép: illusztráció