A 30 éves brazil nő pénzhiányba került ezért próbált meg óvszerekbe rejtve kokaint csempészni Magyarországra. 300 darab gumióvszerben 60 millió forint értékű kábítószert találtak nála. Letartóztatták, várhatóan sokára fog hazamenni.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 30 éves brazil állampolgárral szemben.

Az asszony Brazíliából érkezett repülővel 2019. február 10-én az éjszakai órákban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tételes vámvizsgálat alá vetették.

Kapcsolódó: Ferihegyi reptér: karámba terelt utasok és mocsok – Kiakadt a helyettes államtitkár

Az ellenőrzés alkalmával a bőröndjében – négy takaró belsejébe rejtve – összesen 300 darab, bruttó 3210 gramm súlyú kokaingyanús fehér port tartalmazó óvszert találtak a NAV pénzügyőrei, majd a lefoglalt anyagot és a nőt átadták a rendőröknek.

Ferihegy 2024: Vasút, parkolóház, függőfolyósó – Ilyen lesz a ferihegyi repülőtér 2024-ben

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag kokain, amely súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 60 millió forint.

A rendőrök a brazil asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomásában elmondta, hogy pénzhiányba került Brazíliában és ezért vállalta el a bőrönd Magyarországra szállítását.

Ferihegy: Rengeteg eurót akart átcsempészni egy utas a ferihegyi vámon

A nőt a nyomozók kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2019. február 13-án elrendelt. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást – írja a Police.hu.

Kiemelt kép: a rendőrség helyszíni felvételei