A Facebookon terjedő fotó egy montázs, a felirat csak a képen szerepel, a valóságban nincs ott, de ötletnek talán nem is rossz.

Az interneten több helyen felvetették, hogy szükség lenne az autópályák bevezetőjén valamilyen látványos, messziről is látható kapura, emlékműre, feliratra, hogy érezzék a fővárosba érkezők, hogy megérkeztek Budapestre.

A Facebookon terjedő kép készítője, Horváth Péter tulajdonképpen egy megoldási javaslattal állt elő. Hollywoodhoz hasonlóan megjelenítette a Budapest feliratot a Budaörs melletti Csíki-hegyek oldalán, így nem csak az M7, de az M1, M6 és sok más útvonalról, sőt még vonatból is lehetne látni a Budapest feliratot.

Az amerikai 45 méteres

Los Angeles mellett a Hollywood felirat betűi 45 méter magasak. 1929-ban építették fából, majd 1978-ban fényes idomacélokra cserélték a felületet. A Playboy alapítója, Hugh Hefner fontos szerepet játszott a szimbólum újjáépítésében. Arra bátorította az embereket, hogy anyagilag támogassák a projektet. Sikerült is összegyűjteni a pénzt a jel megújítására, fenntartására. Azóta is a város jól ismert szimbóluma és népszerű kirándulóhely lett.

Egykor Osztapenko hirdette a várost

Az M7-es és a 7-es főút találkozásánál, nagyjából ahol most a McDonald’s van, 1992-ig állt Osztapenko kapitány szobra. A Kádár-korszakban ez a zászlóját magasba emelő katona jelentette Budapest nyugati határát, ide álltak kartonlappal a kezükben a stopposok. Egy generáció számára az Osztapenko volt az a hely, ami az utazást és a megérkezést jelentette. A szobor ma a Mementó Parkban nézhető meg.

Tesco és Auchan helyett valami más

Láthatóan a Facebook generációban is van egyfajta igény arra, hogy ne csak a Tesco és az Auchan jelezze, hogy megérkezett valaki Budapestre. Így ha nincs igazi szimbólum, hát készítettek egyet photoshoppal.

Szólj hozzá a Facebookon, hogy szeretnél-e te is valamilyen messziről látható fővárost jelző jelképet, ha igen mit és hol, de azt is megírhatod, ha hülyeségnek tartod az egészet. Az alábbi posztunkra kattintva könnyen hozzászólhatsz te is a témához.

Kiemelt kép: Horváth Péter