Tegnap éjjel megírtuk, hogy tűz ütött ki egy háromemeletes kollégiumi épület egyik földszinti szobájában hétfőn az esti órákban a XI. kerületi Dayka Gábor utcában. Az oltás miatt jelentősen lelassult a közlekedés az M1-M7-es bevezetőjén. A katasztrófavédelem ma délelőtt hozta nyilvánosságra a helyszínen készült felvételeket, ezeket közöljük most.

A lángok a felső szinteket is veszélyeztették. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiürítették az épületet, négyszáz-négyszázötven ember hagyta el az oltási munkálatok idejére a kollégiumot.

Ezzel egy időben az egységek három vízsugárral oltották el a lángokat, egy vízsugárral pedig megvédték a szoba fölötti helyiségeket. A tűz oltását követően hőkamerával is átvizsgálták az épületet. Az intézmény vezetői az átszellőztetés idejére egy társalgót nyitottak meg a hallgatók számára, akik a tűzoltói munkálatok befejezése után visszatérhettek a felső emeletekre.

Ezeken a szinteken visszakapcsolták az áramot, a tűzzel érintett földszintet azonban kiszakaszolták. Az itt lakó hallgatók elhelyezéséről a kollégium gondoskodik.

Igazgatóságunk doktorszolgálata, illetve a mentőszolgálat egy ember füstmérgezés gyanújával megvizsgált, de nem kellett kórházba szállítani. A tűz keletkezésének körülményeit igazgatóságunk hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Fotók: Dudás Tamás tű.zls. FKI video


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!