Megnőtt a teherforgalom, védeni kell az utak állapotát, ezért Szentendre teljes területére súlykorlátozást vezetnek be április 1-től.

Keress gyorsan sok pénzt, gyere hozzánk hirdetésszervezőnek! Rendkívül magas jutalékot kapsz, melyet azonnal utalunk. Fizetjük a telefonszámlád, a járulékaidat és nem számít mennyi idős vagy! A részletekért kattints ide!

Az elmúlt időszakban drasztikusan megnövekedett a városban közlekedő tehergépjárművek száma, ami a helyi közutak állagának fokozott romlását eredményezte. Emiatt szükségessé vált a helyi  közutakon zajló teherforgalom korlátok közé szorítása, mivel csak így biztosítható a meglévő útjaink állagának védelme – áll a város közleményében.

Ennek érdekében az Önkormányzat 2019. április 1-től Szentendre teljes területén a tehergépjárművekre vonatkozó új forgalmi rendet vezet be.

A jóváhagyott forgalmi rend szerint a 11-es számú főút és a Duna közötti területen egységesen 3,5 tonna, a város egyéb részein egységesen 12 tonna korlátozott forgalmú övezetek kialakítása történik meg. Ez azt jelenti, hogy a korlátozást meghaladó össztömegű járművekkel az övezet területére kizárólag engedéllyel lehet behajtani.

A szabályozás kialakítása során arra törekedtek, hogy az érintettek egyszerűen és gyorsan ki tudják váltani a szükséges engedélyt, ezért minden kérelem online felületen benyújtható és online fizethető lesz. Jó hír, hogy a kérelmező és a jármű adatainak megadásán kívül nem lesz szükség további dokumentáció csatolására

Kapcsolódó cikkek:

A súlykorláttal érintett területek esetén a belvárosban 7,5 tonna, az egyéb területeken 20 tonna össztömeghatárig azonnali hozzájárulás kiadását teszik lehetővé, amely az egész zónára érvényes lesz, az ezt meghaladó tömegű járművek esetén 3 munkanapon belül bírálják el a kérelmeket és egyedi útvonalat határoznak meg.

Új HÉV, új híd a Dunán és egy elkerülő út – fontos dolgokat mondott Szentendre polgármestere

Az új, korszerű szabályozás bevezetése, a lakosság érdekeit és a helyi utak védelmét egyaránt szolgálja, csökkentve és szabályozva a tehergépjárművek forgalmát, valamint pénzügyi alapot teremtve arra, hogy ezen gépjárművek úthasználatából eredő állagromlás kijavítását az Önkormányzat finanszírozni tudja – áll az önkormányzat oldalán.

Kiemelt kép: BPK