Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk: második világháborús bombákat emelnek ki és hatástalanítanak szombaton a Duna budafoki szakaszánál, ezért reggel 7 órától kiürítik, majd várhatóan néhány órára lezárják a 6-os főutat a Savoya Park és a budafoki lehajtó között, valamint több utca egy-egy nagyobb szakaszát. Változik a közösségi közlekedés is az érintett területen – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön a sajtót.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Szombaton 7 órától kiürítik, majd teljesen lezárják Budafokon a közúti, közösségi közlekedési, gyalogos és kerékpáros forgalom elől a 6-os főutat a Savoya Park és a budafoki lehajtó között, a Kossuth Lajos utcát és a Mária Terézia utcát a Kuruc köztől, a Nagytétényi utat a Háros utcától a Tóth József utcáig, a Tóth József utcát, valamint a Temető utca-Mező utca-Pannónia utca-Promontor utca által határolt területet – olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak el kell hagyniuk a kiürítés idejére, és csak a hatástalanítás után térhetnek vissza. A terület kiürítése miatt 7 órától az érintett közösségi közlekedési járatokra – a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 241-es, a 241A, a 250-es buszra – a lezárt területen belül csak felszállni lehet, leszállni nem.

A terület kiürítése után, a bombák kiemelése és hatástalanítása idején, várhatóan 10 órától rövidített vagy módosított útvonalon jár a 33-as, a 114-es, a 133E és a 213-as busz. A 4-es metró felől induló 58-as, 141-es és 250-es busz rövidített útvonalon közlekedik.

Az érintett buszmegállókban a BKK előzetesen tájékoztatást ad a lezárásokról, a terület kiürítését pedig a megállóhelyeken a rendőrség is segíti majd.

Kísért a múlt

Már 74 évvel ezelőtt véget ért a II. Világháború, mégis szinte naponta kerülnek elő robbanószerkezetek a földből. Legutóbb Budafokon óriásbombát találtak, ott március 18-án lesz teljes útzár a 6-oson a bomba kiemelése miatt. Nemrég a Dunából emeltek ki robbanótesteket, alig egy éve pedig az egyik biatorbágyi óvoda udvarából kerültek elő halálos robbanószerek.

MTI


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!