Borsó nagyságú jégveréssel, viharos széllel, felhőszakadással érkezett a vihar keleti irányból hétfő délután a főváros térségébe. A kelet-pesti elővárosi vonalakon fennakadások voltak a közlekedésben. Dunavarsányban áramkimaradásról is beszámoltak, de a Facebookra feltöltött videók és fotók alapján úgy tűnik, hogy Dunaharasztit kapta el leginkább a vihar.

Rövid idő alatt 20 mm  csapadékot mért ma délután az Időkép.hu Gyálon és a XVII. kerületben elhelyezett automata mérőberendezése. Nem csoda, hogy néhol alig tudott elfolyni a csapadékvíz és tóvá alakultak az utcák.

A Facebook posztokból és hozzászólásokból is jól látszik, hogy a hétfő délutáni vihar főleg Kelet és délkelet Pest környékét érintette. Az alábbi képen Molnár Zoltán örökítette meg, hogy miként tarolta le Dunaharasztiban a Sport-szigetet, a játszóteret a vihar.

A következő kép szintén Dunaharasztiban készült. Sziráki Márton a Hősök terén kattintott a mobiljával. Ezen a képen is jól látszik milyen heves volt Dunaharaszti térségében az eső.

Gyömrőn Kővári László készített videót arról, hogyan hömpölyög a víz egy udvaron. Nem tartott sokáig az eső, de a megállított képen jól látszik, hogy kiadós volt a felhőszakadás.

Mezei István Ecseren készült videójából kimerevített fotón nem csak az látszik, hogy a csatorna alig bírja elvezetni az esővizet, de a háttérben a megdőlő fákon a szél ereje is érzékelhető.

A Mávinform sajtóügyeletese, Kavalecz Imre elmondta, hogy Mende és Sülysáp között a viharos időjárás miatt lezárták az egyik vágányt a forgalom elől, mert a felsővezetékre faágak kerültek. Gyömrő és Maglód között is csak egy vágányon jártak a vonatok, mert megrongálódott a felsővezeték. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 40-50 percet késtek a vonatok.

A Budapest-Cegléd vonalon Vecsés és Üllő között az átvonuló vihar miatt tartós felsővezetéki zárlat keletkezett, emiatt fél órát késtek a vonatok, és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon is hosszabb menetidővel kellett számolni a viharos időjárás miatt.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 60-100 percet késtek a vonatok, míg a főváros és Kunszentmiklós-Tass között 30-40 perccel nyúlt meg a menetidő, mert Dömsödnél fa dőlt a sínekre.

Az alábbi videón az látszik, hogyan érte el a fővárost a hétfői vihar.

Kiemelt kép: Mezei István Ecser/Facebook


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!