Kedden letették a Mol Campus alapkövét, ezzel elkezdődhet a 120 méter magas irodaház építése a Kopaszi-gátnál, a Rákóczi-híd budai hídfőjénél.

A kormány egy augusztusi bejelentése alapján a felhőkarcoló és magasház építési tilalom alól a magyar gazdaság három zászlóshajó cégének (Mol, OTP és a Richter) ajánlották fel a magasházépítési lehetőséget, de egyedül a Mol élt ezzel a lehetőséggel, így tehát a Mol 120 méteres tornya megépülhet, más 90 méter feletti ingatlan azonban egyelőre biztosan nem – írja a Portfolió.

Nagyon sokan, már 300 ezren látogatják a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált. Az olvasóink erejével sikeresebb lehet a te vállalkozásod is! Részletek itt!

Mol-csoport összesen 2500 munkavállalója dolgozhat a Kopaszi-gáton épülő 28 emeletes irodaházában, az épület előreláthatólag 2021-ben fog elkészülni. Hernádi Zsolt a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: Ez az épület jelképezi az elmúlt 20 év változását a Mol helyzetében, piaci erejében és kultúrájában.

Az fenti képen Tarlós István, főpolgármester és Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója látható az alapkő letételének helyszínén.

Kapcsolódó cikkünk:

Az agglomerációból is látszik majd Budapest új felhőkarcolója – friss képek!

A fejlesztés költségeiről a cég nem számolt be, a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség adatai szerint a tavalyi évben egy négyzetméternyi iroda kivitelezési költsége 270-280 ezer forint körül alakult, de más forrásokban 310 ezer forintot is említettek, a 83 ezer négyzetméteres épület kivitelezési költsége ez alapján nagyságrendileg 24-25 milliárd forintba kerülhet, a telekárral, járulékos költségekkel együtt pedig úgy 70 milliárd forintba.

MTI


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!