Az országon átvonuló vihar a főváros mellett, az agglomerációban is károkat okozott. A tűzoltókat egyebek mellett kidőlt fák, leszakadt ágak és villámcsapás okozta tűz miatt riasztották – közölte szombat este a katasztrófavédelem.

A kiemelt képünk a pesti oldalon Dunaharasztiban készült. Kovácsné Szele Ágnes örökítette meg, ahogy a Bezerédi lakóparkban az erős szél kidöntött egy fát. Az alábbi kép az agglomeráció másik felén, a budai oldalon, Nagykovácsiban készült. Gyuris Anita kapta le, ahogy a település kis patakja az Ördögárok, a Kolozsvár és a Diófa utca sarkán kilép a medréből és átfolyik egy hídon.

Baracskán egy oktatási intézmény tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Etyeken egy fába csapott a villám és tűz keletkezett a törzsében. Polgárdiban a főútra dőlt egy nagyobb méretű faág, amely akadályozza a forgalmat.

A katasztrófavédelem összegzése szerint a vihar miatt eddig a fővárosban a XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcában kidőlt fák miatt, a XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. Az Andrássy úton is kidőlt fa okoz forgalmi akadályt.

Fotók: Kovácsné Szele Ágnes, Gyuris Anita, köszönjük, hogy figyelmességükkel segítik mások tájékoztatását!


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!