A Dunakeszi-Fót kerékpárút is bekerült abba a felsorolásba, amellyel a kormány több ponton módosította a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházások listáját.

A Magyar Közlönyben megjelent lista főleg autópályákról és autóutakról rendelkezik, de felsorol három bicikliutat is. Ezek között van a Dunakeszi-Fót kerékpárút is.

A nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházások lényege, hogy a különféle engedélyezési folyamatok normális határidejét a töredékére csökkenti.

A Dunakeszin élő miniszter elővárosi vonattal járt a Parlamentbe dolgozni

A kérelmeket legfeljebb 42 nap alatt kell elbírálni és az engedélyezési eljárásában a szakhatóság eljárására 15 nap áll rendelkezésre, hiánypótlási felhívásra pedig csak egy alkalommal kerülhet sor.

Emellett a kiemelt beruházások kormánymegbízottat is kapnak, aki eljár a koordinációs feladatokban, ezzel is könnyítve az ügymenetet – írja a Dunakeszipost.hu.

Már Dunakeszin vannak a legújabb emeletes vonatok, hamarosan utazhatunk is rajtuk

Kiemelt kép: Biciklis Gödnél – BudaPestkörnyéke.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!