Rendőrkutyát klónoztak tudósok a délnyugat-kínai Jünnan tartományban egy program keretében.

Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! A részletekért kattints ide!

A tudósok által „a rendőrkutyák Sherlock Holmesaként” jellemzett, Kunhszün (Kunxun) névre keresztelt kutyát egy kábítószerkereső kutyából klónozta a pekingi székhelyű, Sinogene nevű biotechnológiai vállalat és a jünnani agrártudományi egyetem a közbiztonsági egyetem támogatásával – számolt be a Global Times kínai állami lapra hivatkozva a Magyar Nemzet.

A kísérlettől azt remélik, hogy tömeges elterjedésével segíthet csökkenteni a rendőrkutyák kiképzési idejét és annak költségeit.

A kutyaklónozás egyébként nem új keletű, hiszen a világ első klónozott kutyáját dél-koreai tudósok hozták létre még 2005-ben, de maga a klónozás története még 1996 előtt elkezdődött. Ugye emlékszünk még Dollyra a bárányra, a világ első, testi sejtből klónozott emlősére? Nos, azóta eltelt 23 év.

Ha a rendőrkutyák klónozása beválik és az elterjedésük is mindennapos lesz, csak idő kérdése, hogy mikor érkeznek meg Budapest környékére is az interneten, online kiválasztható tulajdonságokkal például: jó házőrző képesség, éberség, jó szimat rendelhető kutyák. Ne gondoljuk, hogy ez olyan messze van, lehet, hogy annyit sem kell rá várni, mint amennyi idő eltelt Dolly bárányka születése óta.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!