Halásztelek polgármestere, Szentgyörgyi József videó üzenetben jelentette be, hogy felújítanak egy 80 éves kerékpárutat annak érdekében, hogy a dugóktól gyötört helyiek közlekedési helyzetén könnyítsenek.

Hirdetés

Az elhanyagolt betonépítésű járda még az 1930-as évek végén készült. Az egykori Csepel Műveket kötötte össze a Csepel Autógyárral – régen a dolgozók ezen jártak biciklivel és gyalog a munkahelyükre. Az 1990-es évekig használatban volt, majd elhanyagolták, benőtte a gaz.

Hirdetés

gumicsizma akcio

„A szigetszentmiklósi és az M0-ás felújításokhoz semmi közünk, ugyanakkor a halásztelekiek azt tapasztalják, hogy nem lehet bejutni, sőt sok esetben kijutni sem a városból  – mondja a polgármester, majd hozzáteszi: „Most saját erőből kitakarítjuk és a hiányzó részeket kipótoljuk, hogy biciklivel el lehessen jutni a gyártelepi HÉV állomásig, hogy onnét kényelmesebben be lehessen jutni a fővárosba.”

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kérdésére Halásztelek polgármestere hétfőn megerősítette, hogy az elmúlt napokban befejezték a munkálatokat, a járda ismét használható.

Itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon többször foglalkoztunk a dél-csepeli agglomerációban élőket gyötrő közlekedési helyzettel. Ha az Útinform fenti térképére pillantunk, jól látszik, hogy hétfő délután az M0-ás déli szakasza alig járható, útépítések és útlezárások követik egymást.

Kiemelt kép: Facebook/Halásztelek


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!