Szünetel két fővárosi hajójárat a Duna rekord alacsony vízállása miatt, kedden 71 éves rekord dőlt meg Budapestnél.

Nem közlekedik két fővárosi hajójárat a Duna alacsony vízállása miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A Facebookon megjelent rövid közlemény szerint a D11-es és a D12-es hajójárat közlekedését függesztették fel. A társaság a lépés miatt türelmet kért utasaitól.

A BKV D11-es és D12-es jelzésű járatai a Duna fővárosi szakaszán közlekednek, míg a D14-es járat Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között közlekedik.

Az augusztus óta tartó csapadékszegény időjárás miatt a Duna vízállása a magyarországi szakaszon az eddig mért legkisebb értékek közelében vagy alatta alakul a vízmércéken.

Ahogy azt tegnap megírtuk, kedd délelőtt 10 órakor Budapestnél 49 centiméter volt a vízállás. Ez 2 centiméterrel alacsonyabb, mint a valaha mért legkisebb vízszint. Ezt a rekordot 1947. november 6-án rögzítették. Valószínűleg a következő pár napban még újabb negatív vízállásrekordok születnek.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!