A távoli agglomerációban, Esztergomban történt az eset augusztus 20-án. Az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőre a Police Medic képzésen tanultak szerint tartott életben egy 56 éves férfit.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. augusztus 20-án a délelőtti órákban állampolgári bejelentés érkezett, melyben segítséget kértek egy rosszullét miatt balesetet szenvedett férfi újraélesztéséhez.

Esztergom, Dobogókői útra rendőrként először Holczhakker Tamás törzsőrmester, az Esztergomi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály körzeti megbízottja érkezett.

A police.hu beszámolója szerint a rendőr, a földön fekvő bajba jutott személyhez sietett, akit már a bejelentők próbáltak újraéleszteni. A Police Medic képzésen elsajátítottak szerint ellenőrizte a férfi életfunkcióit. Mivel a légzése és a keringése is leállt, megkezdte az újraélesztést mellkaskompresszió alkalmazásával.

Az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai folytatták a férfi újraélesztését, amely sikerrel járt, így állapotának stabilizálását követően kórházba vitték.

 


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!