Óriási dugó várható szerda reggel a Budaörsi úton befelé. Pár napja megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy  II. világháborús bombát találtak a BAH-csomópont közelében. A hatóságok szerdára biztonsági zárást rendeltek el a környéken a hatástalanítás idejére, ezért több száz lakást, valamint a környező irodaházakat, hoteleket és vendéglátó helyiségeket kell kiüríteni.

Kiváló lehetőség az agglomeráció hírportáljánál! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! Folyamatos a belépés, a részletekért kattints ide!

A BKK információi szerint a bomba hatástalanítása miatt elrendelt lezárás nagy mértékben érinti majd a közlekedést is, reggel 8 órától kiürítik, majd ezután teljesen lezárják a forgalom elől a BAH-csomópontot,az Alkotás utcát a Csörsz utca és a Hegyalja út között, a Hegyalja utat az Alkotás utcától az Avar utcáig, az Avar utcát a Hegyalja út és a Csörsz utca között, valaminta Csörsz utcát az Avar utca és az Alkotás utca között.

A bomba kiemelése és hatástalanítása idején 11 órától:

a 17-es és a 61-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között az 56-os villamos vonalára terelve, a Bartók Béla út–Szent Gellért rakpart–Krisztina körúton keresztül közlekedik. 61A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtér végállomás és a Budaörsi út / Villányi út megálló között is jár ebben az időszakban villamos.

A 8E, a 110-es, a 112-es és a 212-es busz a lezárt területet elkerülve jár: a 8E a Farkasréti temető és a Döbrentei tér között a Németvölgyi út–Apor Vilmos tér–Böszörményi út–Alkotás utca–Krisztina körút,

a 110-es és a 112-es az Apor Vilmos tér és a Mészáros utca között a Kiss János altábornagy utca/Királyhágó utca–Márvány utca–Mészáros utca útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt,

a 212-es busz pedig Svábhegy felé a Villányi út és a Királyhágó tér között az Alsóhegy utca–Mészáros utca–Márvány utca–Királyhágó utca, a Boráros tér felé pedig a Királyhágó tér és a Petőfi híd között a Márvány utca–Mészáros utca–Hegyalja út–Szent Gellért rakpart – Műegyetem rakpart – Petőfi híd módosított útvonalon közlekedik.

A Gazdagrétről, illetve a dél-budai agglomerációból érkező 139-es, 140-es, 140A és 142-es autóbusz rövidített útvonalon csak Kelenföld vasútállomás őrmezői oldaláig közlekednek, ahol a 40-es busz megállójában lehet felszállni rájuk.

Kiemelt kép: BPK


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!