Az egyre jobban elszaporodó vadak már a belterületeken is kárt okoznak, ezért a pilisvörösvári polgármester belterületi vadelejtési engedélyt kért a Budaörsi Rendőrkapitányságtól, vagyis napközben bármikor lövöldözhetnek.

Az önkormányzat közleményében az áll, hogy „a város lakott területén megjelenő, egyre inkább elszaporodó vadak elejtése érdekében és a belterületi vadkár megszüntetése céljából Pilisvörösvár Város Polgármestere belterületi vadelejtési engedélyt kért a Budaörsi Rendőrkapitányságtól.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál elődje, a Budapest Környéke című újság 100 évvel ezelőtt már ismert kiadvány volt az agglomerációban. A cikkeinket havonta sok százezren olvassák el itt az interneten. Köszönjük, hogy te is itt vagy!

A vadelejtés csak és kizárólag a Pataksor utcát érinti. A közvetlenül érintett Pataksor utca lakói szórólapon értesítést kaptak a teendőkről. A kiadott engedély 2018. október 26-tól 2019. január 26-ig érvényes, 18.00 és 06.00 óra közötti időszakokra.

Amennyiben a fenti időintervallumban a Pataksor utcából esetlegesen lövéseket hallanak, azok feltételezhetően a munkájukat végző, a vadelejtési engedélyről rendelkező határozatban megjelölt személyektől, a Pilisvölgye Vadásztársaság embereitől származnak.

A kilövéseket az arra jogosultak kiemelkedő odafigyeléssel és biztonsággal végzik. Az esetleges zavaró hanghatások miatt szíves elnézésüket és türelmüket kérjük” – írja az önkormányzat a közleményben.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!