A télapó csütörtökön délelőtt 11 óra körül szállt le a ferihegyi repülőtéren a Finnair AY-1250 számú járatával. A lapföldi Mikulás tavaly is járt nálunk, a gyerekek nagyon örültek neki, Budapesten három napon is lehet vele találkozni.

Joulupukki idén már 17. alkalommal érkezett Magyarországra, a nem is olyan messzi lappföldi városból, Rovaniemiből repült hozzánk.

A tíznapos itt tartózkodása alatt Joulupukki több várost is meglátogat, hogy így hozza el a karácsony üzenetét Lappföldről kicsiknek és nagyoknak.

A nyilvános találkozók mellett Joulupukki óvodákban és iskolákban is találkozik a neki legfontosabbakkal. Joulupukki idéna MikulásGyár szervezésében jut el sok olyan helyszínre, ahol eddig még nem járt.

November 30. Budapest

November 30-án 11.00 és 12.30 között személyesen is találkozhattok az igazi finn Mikulással, Joulupukkival a MikulásGyárban! A legnagyobb magyar jótékonysági esemény, a MikulásGyár megnyitóján személyesen vesz részt.

December 6 – 7. Budapest

Joulupukki 2018. december 6-án, 10 óra és 11.30 között a Millenáris Parkban, majd 16 és 17.30 óra között a Vörösmarty téren a Budapesti Karácsonyi Vásáron várja a gyerekeket és a szülőket. Érdemes a korábban érkezni a helyszínre, mert a finn Mikulás limitált itt tartózkodása miatt, nem tudják biztosítani mindenkinek a fotózás lehetőségét. December 7-én a Lurdy Házban lesz 16.45-17.45 között.

Karácsonyi kecske

Először 1927-ben, egy rádióműsorban hangzott el, hogy Joulupukki Lappföldön, azon belül Korvatunturin él. A „Joulupukki” szó szerint azt jelenti a finn nyelvben, hogy „karácsony kecske”

Képek: M1


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!