Szakemberek vizsgálják a Bükkös patak menti fák állapotát, miután korábbi viharok okozta károk miatt több bejelentés érkezett az önkormányzathoz.

A lakossági bejelentések alapján, valamint a korábbi viharok okozta ágleszakadások miatt elkezdődött a patakparti fák vizsgálata. A fákat a vizsgálat eddigi eredményei szerint jelekkel látják el. Ezek a legtöbb esetben gallyazást, ifjítást, ápoló metszést jelentenek, valamint azt, hogy további műszeres vizsgálat szükséges a fa állapotának pontos megismerése érdekében. A sérült, idős fák esetében is mindig a fák megtartása a cél –áll a város hivatalos weboldalán.

Mivel a patak partokat kiemelt fontosságú védett természeti területként kezeli a város,  csak abban az esetben merülhet fel a fakivágás lehetősége, ha a növény leromlott egészségi állapota balesetveszélyt jelent. A szükséges munkálatok aktualitásairól a szakemberek folyamatosan tájékoztatják a lakosságot és az érintetteket.

A Bükkös-patak a Visegrádi-hegységben ered 450 méteres tengerszint feletti magasságban, és a Duna szentendriei ágába torkollik be. A Szentendre környéki patakok közül a leghosszabb és legbővízűbb.

Kiemelt kép: Bükkös-patak Szentendrénél


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!