Minden eddiginél többen, mintegy 182.000-en döntöttek úgy 2017-ben, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkba látogatnak.

A vadaspark vezetése számos újdonsággal készül az idei évre is, hiszen kibővült helyre költözik a parasztudvar, megkezdődik a kilátó felújítása és új programcsokrot kínálnak többek között az óvodák számára.

Az elmúlt öt évben folyamatosan növekvő érdeklődés egyaránt köszönhető a tudatos programtervezésnek, a számtalan látogatóbarát fejlesztésnek, az új jövevényeknek, a megújult okostelefonos applikációnak, a népszerű szakvezetéseknek és a vadaspark által kínált szabadidős szolgáltatások egyre bővülő választékának.

A 2017-es eredményeink és sikereink mögött kemény munka és tudatos tervezés áll. Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy az alapító Pilisi Parkerdő szándéka szerint valódi, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve modern és vonzó családi ökoturisztikai központ legyünk. Munkánk sikerének örömteli visszaigazolása az újabb látogatottsági rekord, ami megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Az elmúlt egy évben számos új elemmel bővült a Budakeszi Vadaspark látnivalóinak sora: elkészült az erdész játszótér, a „Madárbarát kert” tanösvény és a vadászati tanösvény, továbbá megnyitotta kapuit a Budakeszi Dinó Park. Rekordszámú, közel 9000 jegyet váltottak a látogatók a 2017-ben szintén kibővített Budakeszi Kalandparkba is.

Kiemelt programok óvodásoknak is

Az év során összesen 32 hétvégén kínált kiemelt programokat, látványetetést, tematikus szakvezetést, kisebb-nagyobb állatokat bemutató előadásokat a Budakeszi Vadaspark. Ősszel óvodapedagógiai programot indítottak, az általános iskolásoknak szóló Vackor nyári napközis táborok népszerűségét pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy egy hét alatt beteltek a nyári szünet idejére meghirdetett táborhelyek. Nőtt a szakvezetéseken és a 2015-ben indult erdei iskolai programokon résztvevő csoportok száma is, ami a környezeti nevelési munka egyre magasabb színvonalát mutatja.

A budapesti agglomeráció leginnovatívabb parkja

Mindeközben a Budakeszi Vadaspark lépést tart a digitális fejlődéssel, hiszen több funkcióval is bővült a már meglévő mobiltelefonos applikációja, továbbá elindult és a közösségi médiában gyorsan népszerűvé vált a Vadasparki pillanatok és A hét állata videósorozat. A szakmai ismeretterjesztés részeként a vadaspark egyre nagyobb hangsúlyt fektet az állatok neveléséről szóló bemutatóknak, így a látogatók testközelből megismerkedhettek a vadaspark új neveltjeivel: Pele Pannával és Muffinnal, a muflonnal.

Újdonságok a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark számos újdonsággal és fejlesztéssel készül az újévre is: tervezik a legkisebbek kedvencének számító – és épp a nagy érdeklődés miatt egyre szűkebbnek bizonyuló – parasztudvar méltó elhelyezését, és megkezdődött a kilátó felújításának előkészítése. Új programcsomagokat fejlesztenek elsősorban az óvodások számára, és a tervek között szerepel a Budakeszi Vadaspark honlapjának megújítása is.

 


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!