Pénteken reggel kinyitotta kapuit Budapest tengerpartja, a Lupa-tó strandkomplexum az Észak-budai régióban, Budakalász mellett. A gyerek jegy hétköznap 1250, a felnőtt napijegy 2500 forintba kerül, hétvégén egy ezressel drágább mindkettő.

A Sziget fesztivált felfuttató, annak korábbi tulajdonosa Gerendai Károly eddig 3 milliárdot költött a 100 hektáros strand fejlesztésére. Egyszerre 10 ezer ember pihenhet a Lupánál, nekik nagyon sok programlehetőséget kínálnak. Van vízi kalandpark, búvárcentrum, flyboard, jetlev, strandfoci- és strandröplabda pálya, wakebord centrum, játszótér, evezési lehetőség és még vitorlázni is lehet. Sok-sok étterem közül lehet választani. Van pizzás, halas, burgeres gyorskajáló és a Michelin-csillagos Costes étterem strandváltozatát is fel lehet fedezni.

Így jutsz el a Lupa-tóhoz

Hévvel: az 5-ös számú HÉV-vel Budakalász állomásig menj, majd onnan 20 perces séta, vagy ülj fel egy elektromos buszra, ami 200 forintért a bejárathoz visz. Ingyenes buszjárat is közlekedik a Budakalászi Auchantól. Bringával Budapest felől a 11-es főúton Szentendre irányában a Luppa-szigeti leágazásnál jobbra kell fordulni a Duna felé – a Lupaszigeti úton haladva -, és a tábláikat követve lehet eljutni a főbejáratnál található főparkolóba, ahol kétezer autó fér el. A parkolásért óránként 200 forintot kérnek el, igaz 1000 forintnál maximalizálva van a napidíj. A bérlet és jegyárakat itt tudod megnézni.

1,2 milliárdért vették meg a Lupát

A Lupa-tavat és az azt körülölelő telket Gerendai , a Videoton vezetőjeként ismert, Lakatos Péter üzletemberrel közösen megvásárolta, így az magántulajdonba került. Gerendai a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza kérdésére azt mondta, hogy az ingatlanért és a tóért több mint 1,2 milliárd forintot adtak, ezen felül eddig további 1,8 milliárdot költöttek a komplexumra, a legnagyobb kiadást a földmunkák, csatornázás és az infrastruktúra-fejlesztések jelentették. Ha lesz rá igény, a tó közelében lévő területek megszerzésével bővíthető a létesítmény például kempinggel, esetleg szállodával – derült ki Gerendai szavaiból.

A legtisztább tó Magyarországon

A vállalkozó a Napi.hu-nak még tavaly adott interjújában elmondta miért a Lupa-tavat választották. “A Balatonnál és a Velencei-tónál már van egy kialakult arculat és működő rendszer, ott már a körülményeket kevésbé lehet átalakítani. A Lupa-tavas projektnél viszont a nulláról építhetünk fel valamit úgy, hogy mi jelöljük ki az irányokat. Ez egy 100 hektáros tó, több mint 4 kilométeres tóparttal, a fővárostól 3 kilométerre, aminek hihetetlen tiszta és kék színű vízzel. Papírunk van róla, hogy ez a legtisztább tó ma az országban”.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!