Húsvét miatt három napig nem nyitnak ki a nagyobb boltok. Szombaton tömegekre kell számítani, de csütörtökön sem lesznek kevesen a hazai üzletekben. Komoly vásárlási dömping várható, 5 százalékos növekedésére számítanak a tavalyihoz képest.

Kiváló lehetőség az agglomeráció hírportáljánál! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a kimagasló jutalékod! A részletekért kattints ide!

Az ünnepi hétvégén nemigen lesznek nyitva a boltok, hiszen már a nagypéntek is munkaszüneti nap, így a legtöbb bolt zárva lesz. Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint a következők szerint alakul a boltok nyitvatartása húsvétkor:

  • Április 19. péntek: az üzletek zárva lesznek
  • Április 20. szombat: szokásos rendnek megfelelően (egyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek)
  • Április 21. vasárnap: az üzletek zárva lesznek
  • Április 22. hétfő: az üzletek zárva lesznek

Ez alól kivételt képeznek a szövetség tájékoztatása szerint a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek és a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok – amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé – írja a Pénzcentrum.hu.

A szövetség idén is nagy forgalomra számít: előreláthatóan az ünnepek előtt szokásos hosszabb sorállás várható, különösen csütörtökön, de a szombati nap is kiemelkedő forgalmú lesz. És Sok család ugyan elutazik a hosszú hétvégén, de sok turista is érkezik ebben az időszakban, akik a boltokban is sokat költekeznek.

Nem véletlen, hogy a szakértők évről évre kiemelik, hogy a húsvét az első olyan időszak az évben, amikor megnő a kiskereskedelmi forgalom: a sonka, csokoládé ás egyéb “szezonális”, húsvéti áruk forgalma is berobbanhat, meghaladhatja a 60 milliárd forintot.

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy csak az Auchanban kétmillió tojás eladására számítanak a húsvéti ünnepek kapcsán.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!